Πελοπόννησος: Τέλος εποχής για το MAX TV - Ο Λύχνος πάει... Digea!


Τέλος εποχής εδώ και λίγες ημέρες για το MAX TV του Ναυπλίου που εξέπεμπε μέσω της DIGEA σε όλη τη Πελοπόννησο. Ήδη από τον Αύγουστο δεν έβγαζε κανονικό πρόγραμμα ενώ τις τελευταίες ημέρες βλέπαμε μαύρο.
Από εχτές η DIGEA αφαίρεσε τον σταθμό από το 2ο mux που εκπέμπουν τα περιφερειακά κανάλια Lepanto, Mesogeios, NET, ORT, RTP, Super & SuperB.

Στροφή στο WEB TV

Τα στελέχη του MAX φαίνεται πως εδώ και καιρό γνώριζαν το επικείμενο <<τέλος>> τους από τη ψηφιακή τηλεόραση και ετοίμασαν το newchannel.gr για την παραγωγή ενημερωτικών ρεπορτάζ από την ευρύτερη περιοχή.

Αλλαγές στο ψηφιακό τοπίο - Μπαίνει ο Λύχνος στη DIGEAΑπόφαση σταθμός για τα δεδομένα της περιφερειακής τηλεόρασης στην Ελλάδα αποτελεί η αδειοδότηση που έδωσε το Ε.Σ.Ρ. στο τηλεοπτικό κανάλι της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, Λύχνο, που αποτελεί και ένα είδος δικαίωσης.

Είναι η δεύτερη άδεια σταθμού με εκκλησιαστικό περιεχόμενο μετά από εκείνη της τηλεόρασης ΘΑΡΡΙ στη Ρόδο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κανάλι της Μητρόπολης παρότι πολύ μικρό μέσο, έχει καταφέρει να προσελκύσει συνεργασία με δορυφορικό δίκτυο της ομογένειας, το Greek Cinema, το οποίο αναμεταδίδει τις Θείες Λειτουργίες και πανηγυρικές θρησκευτικές εορτές που καλύπτει ο Λύχνος με απευθείας μεταδόσεις.

Ο σταθμός από το 2012 (που ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση στην Πάτρα) μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εκπέμπει αναλογικά και το σήμα του αναμετέδιδε ψηφιακά σε όλη τη Πελοπόννησο το Ionian TV και το SuperB κάθε Κυριακή πρωί.
 
Ήδη αυτές τις ημέρες γίνονται οι απαραίτητες εργασίες και δοκιμές με την Digea για να ετοιμαστεί ο σταθμός να εκπέμψει και αυτός στη ψηφιακή πλατφόρμα το επόμενο προσεχές διάστημα.

Πάντως να θυμίσουμε ότι και με το παλιό καθεστώς της αναλογικής τηλεόρασης που δέσποζαν οι 4 τότε ανταγωνιστικοί σταθμοί της πόλης (Patra TV, Tele Time, SuperB & Achaia) είχαν ως λύση το κανάλι της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για Θρησκευτικές μεταδόσεις...

Νίκος Πάσχος