Δυτ. Ελλάδα: Σχολεία χωρίς δασκάλους- Πάνω από 230 τα κενά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Επιστροφή στα σχολεία από σήμερα για τους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν καθήκοντα για τη νέα σχολική χρονιά, οπότε και αναμένεται να αποκαλυφθούν και οι ελλείψεις  δασκάλων και καθηγητών.
Σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Αχαΐα, χθες συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όπου διαπιστώθηκε ότι λείπουν 140 δάσκαλοι από τα Δημοτικά σχολεία του νομού.  Εκείνο  όμως που κυρίως προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα  είναι το γεγονός ότι αναμένεται να καθυστερήσουν σημαντικά οι αναπληρώσεις.
" Αυτό γιατί φέτος βιώνουμε μια πρωτοφανή προχειρότητα και ίσως ανευθυνότητα για την προετοιμασία λειτουργίας των σχολείων" σχολίασε ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και εξήγησε: "Η πρόσληψη αναπληρωτών φαίνεται πως καθυστερεί αρκετά. Υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, τοποθετήσεις, υπεραριθμιες) δεν μπορούν να γίνουν ακόμη, γιατί χρειάζεται άδεια από το Συμβούλιο Επικρατείας, που δεν έχει δοθεί ακόμη" για να καταλήξει  με ανάλογο μήνυμα  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: "Αναμφίβολα βιώνουμε τη χειρότερη εκπαιδευτική χρονιά. Υπομονή σε όλους"
Στη Δυτική Ελλάδα
Σύμφωνα λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών είναι συνολικά 233 και αναλυτικότερα  140 Δασκάλων, 24 Νηπιαγωγών, 24 Φυσικής Αγωγής, 10 Μουσικής και 35 Αγγλικών.
Στην Ηλεία
Χειρότερη είναι η εικόνα στο νομό Ηλείας.  Εκεί τα κενά ξεπερνούν τα 350! «Ο Νομός Ηλείας, επλήγη λόγω πληθώρας μεταθέσεων και αποσπάσεων και έχει αποψιλωθεί» παρατηρεί  η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας  Ζωή Βουρλούμη, με δήλωση της που φιλοξενήθηκε στο ilialive.gr.
Στα παραπάνω κενά, δεν συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω οι οποίοι αποσπάστηκαν σε άλλους νομούς και φορείς. Ανέρχονται σε  93 και αναλυτικότερα 44 Δασκάλων, 32 Νηπιαγωγών, 8 Φυσικής Αγωγής, 4 Μουσικής, 4 Πληροφορικής και 1 Καλλιτεχνικών.
 

Όσον αφορά τον αριθμό των εκπαιδευτικών που πήγαν  στην Ηλεία με απόσπαση είναι 18 και συγκεκριμένα  13 Δασκάλων, 3 Νηπιαγωγών, 1 Φυσικής Αγωγής και 1 Μουσικής.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ