Ηλεία: Παραδόθηκε από την Περιφέρεια το 1ο Γυμνάσιο Πύργου (Φώτο)
Ένα σχολικό συγκρότημα κατασκευασμένο με σύγχρονα αρχιτεκτονικά πρότυπα και βιοκλιματικό, το οποίο θα φιλοξενήσει δεκάδες μαθητές που τα τελευταία χρόνια έκαναν μάθημα σε λυόμενα κτίρια, παραδόθηκε προς χρήση σήμερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, έργο προϋπολογισμού 3.517.800 ευρώ, το οποίο είχε εντάξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος τον Απρίλιο του 2012 στο ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και φορέα λειτουργίας το Δήμο Πύργου.
Σήμερα το μεσημέρι, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Δημάρχου Πύργου Γαβριήλ Λιατσή, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλου και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων του ΟΣΚ, έγινε η διοικητική παραλαβή από την εκπαιδευτική κοινότητα, με το σχολείο να ξεκινά κανονικά τη λειτουργία του την ερχόμενη Παρασκευή, κατά τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

2_0.jpg 
«Επιτέλους η τοπική κοινωνία παραλαμβάνει ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό σχολείο που αποτελεί πρότυπο για την εκπαίδευση και οι μαθητές θα φύγουν από τα λυόμενα που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «η λειτουργία αυτού του πρότυπου σχολείου, του 1ου Γυμνασίου, θα αναβαθμίσει την παιδεία και την εκπαίδευση και τα παιδιά θα βρουν μια στέγη μόνιμη για να μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους κάτω από καλύτερες συνθήκες».
Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Αυτό το σχολείο – κόσμημα θα πρέπει να αποτελέσει έναν πόλο Πολιτισμού, Παιδείας, ανοικτό προς την κοινωνία».
1_0.jpg
Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παρασκευή Βεργοπούλου και Πάνος Μπράμος.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το έργο βρίσκεται επί των οδών Γυμνασιάρχη Δούκα, Βενιζέλου, Παπαφλέσσα και Τσαλδάρη στο ΟΤ 334 του Δήμου Πύργου.
Περιλαμβάνει τέσσερα νέα κτίρια με συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 3.125,62 τμ, ενώ η κάλυψη ισογείου είναι 1.358,93 τμ, εντός οικοπέδου επιφάνειας 4.979,67 τμ.
Περιλαμβάνει 16 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 βιβλιοθήκη, 1 εργαστήριο φυσικοχημείας, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 1 εργαστήριο τεχνολογίας και4 αίθουσες ξένων γλωσσών.
Τέλος, διαθέτει αμφιθέατρο, εργαστήρια και αύλειο χώρο ειδικά διαμορφωμένο με γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.