Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer

Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer
O Internet Explorer δεν θα είναι το προεγκατεστημένο πρόγραμμα πλοήγησης στα Windows 10 

Σιάτλ, Ουάσινγκτον

Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη βερσιόν του Internet Explorer το 1995, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι καταργεί τον αμφιλεγόμενο browser -τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι με νέο πρόγραμμα πλοήγησης γνωστό μόνο με την προσωρινή ονομασία Project Spartan.

O Internet Explorer 10 θα είναι διαθέσιμος μόνο για εταιρικούς χρήστες των Windows 10 που βασίζονται σε παλαιότερες διαδικτυακές τεχνολογίες, επιβεβαίωσε ο Κρις Καποσέλα, διευθυντής μάρκετινγκ της Microsoft, μιλώντας σε εκδήλωση της εταιρείας.

«Ερευνούμε τώρα ποια θα είναι η νέα μάρκα, ή το νέο όνομα, του browser στα Windows 10» είπε, αναφερόμενος στο Project Spartan.

H κρίσιμη καμπή στην ιστορία του IE ήρθε το 2006, όταν κυκλοφόρησε η διαβόηση πλέον έκδοση 6. Στην τελευταία διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του IE 10, η ίδια η Microsoft επιχείρησε να διασκεδάσει τις παλιές, αλγεινές εντυπώσεις: το σλόγκαν ήταν «έχουμε ξεπεράσει την εποχή που ήμασταν "ο browser που αγαπούσατε να μισείτε"».

Η αλλαγή ονομασίας ίσως επιτρέψει τώρα στη Microsoft να κάνει μια νέα αρχή και να ανταγωνιστεί δημοφιλή προγράμματα όπως το Google Chrome, το Μοzilla Firefox ή το Apple Safari.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα Windows 10 θα προσφέρουν δυνατότητα βιομετρικής αναγνώρισης του χρήστη με βάση το πρόσωπο, το δακτυλικό αποτύπωμα ή την ίριδα του ματιού. Η λειτουργία «Windows Hello» θα υποστηρίζει συσκευές που βασίζονται στην τεχνολογία RealSense της Intel.

Τα Windows 10 αναμένονται το καλοκαίρι, αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας τους δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.Πηγή: in.gr