Πάτρα: Συνεργεία του Δήμου καθάρισαν τα ιστορικά συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου


Απορία πολλών Πατρινών που διέσχισαν και εχθές και σήμερα την πλατεία Γεωργίου ήταν γιατί ήσαν άδεια από νερό τα ιστορικά χαρακτηριστικά σιντριβάνια της πλατείας με τους λέοντες.  Τελικώς το αίνιγμα λύθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Αφαιρέθηκε από τα ιστορικά συντριβάνια το νερό για να μπορούν να καθαριστούν . Έτσι λοιπόν το μεσημέρι συνεργεία του Δήμου «παρατάχθηκαν» στην πλατεία για να τα «γυαλίσουν » .

 Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο καθαρισμός των αλάτων αλλά και των φθορών από τα συντριβάνια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα καθώς ο εργάτης που επιτελείτε την εργασία φορά ειδική στολή και μάσκα, βρίσκεται εντός τους καλαθιού ενός γερανού και εκτοξεύοντας με αντλία, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση, την αμμοβολή η οποία αποτελείτο από νερό και χαλαζία καταφέρνει με επιμονή και υπομονή όχι μόνο να καθαρίσει τα αγάλματα που απαρτίζουν τα συντριβάνια αλλά να τα .. γυαλίσουν στην κυριολεξία.
 
Να θυμίσουμε πως  το 1875 τοποθετήθηκαν τα δύο συντριβάνια που υπάρχουν και σήμερα, τα οποία παραγγέλθηκαν στην Ιταλία. Όπως είναι φανερό η συντήρηση τους αποτελεί μια δύσκολη και λεπτομερής εργασία.


Πηγή: dete.gr