«Κάθε τόπος, μια ιστορία». Το νέο τηλεπαιχνίδι γνώσεων της ΝΕΡΙΤ

 http://www.nerit.gr/wp-content/uploads/2014/07/topos7-1728x800_c.jpg
Από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και κάθε βράδυ στις 21.00, ένα νέο τηλεπαιχνίδι με τίτλο «ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» έρχεται στη ΝΕΡΙΤ για να μας αποκαλύψει όσα ξέρουμε – ή δεν ξέρουμε – για την χώρα που ζούμε.
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μας οδηγεί με τον μοναδικό του τρόπο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα από ένα παιχνίδι-πρόκληση, με ερωτήσεις γνώσεων για τους τόπους, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Ένα ταξίδι που θα μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσο αληθινά ξέρουμε τον τόπο που μένουμε.
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί: κάθε παίκτης καλείται να κάνει μια διαδρομή σε 12 προορισμούς στην Ελλάδα και να απαντήσει σε ισάριθμες ερωτήσεις (που η κάθε μία αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο ποσό) για τους τόπους που επισκέπτεται. Αν απαντήσει σωστά, κερδίζει το αντίστοιχο ποσό και προχωράει στον επόμενο τόπο-σταθμό, με στόχο να φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Αν απαντήσει λάθος, παραμένει στον ίδιο τόπο, δοκιμάζει και πάλι τις γνώσεις του, αλλά χάνει την ευκαιρία να επισκεφθεί τον επόμενο προορισμό και να διεκδικήσει το αντίστοιχο έπαθλο. Αν απαντήσει δεύτερη φορά λάθος, παραμένει και πάλι στον ίδιο τόπο, χάνει τα χρήματα που δεν έχει προλάβει να κατοχυρώσει στα δύο «καταφύγια» (μετά την 3η και την 9η ερώτηση), αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να φτάσει στον 11ο προορισμό. Μετά την 3η ερώτηση ο παίκτης μπορεί να πάρει και έναν βοηθό, ο οποίος θα τον συνοδεύει μέχρι το τέλος και θα πάρει το 25% των κερδών.
Οι τηλεθεατές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο παιχνίδι, στο τηλέφωνο 210.61.09.075.
Παρουσίαση: Ρένος Χαραλαμπίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαράκης
Αρχισυνταξία: Σοφία Λιλίτση
Παραγωγή: Τάκης Νικολακόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Σερντάρης
Δ/νση Φωτογραφίας: Θεμιστοκλής Μερτίρης
Ιδέα-Concept παιχνιδιού: Κλεάνθης Δανόπουλος-Boo Productions Α.Ε.