Μία Ευρωπαία και μία Λατινοαμερικάνικη στον τελικό !


Στη διαδικασία των πέναλτι η Αργεντινή κέρδισε με 4-2 την Ολλανδία και πήρε το εισιτήριο του τελικού, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Γερμανία. Μία ομάδα από την Ευρώπη και μία από τη Λατινική Αμερική θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. 


 Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ επιφυλακτικά στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να διαφυλάξουν τα νότα τους. Αμφότερες ήταν προσεκτικές και δεν άφησαν κενούς χώρους. Τόσο ο Φάν Χάαλ όσο και ο Σαμπέγια προτίμησαν την πολυπρόσωπη άμυνα. Έτσι, το παιχνίδι έληξε 0-0 στη κανονική του διάρκεια. 


Εμφανέστατα κουρασμένοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, έχοντας φτάσει στη παράταση, δεν είχαν δυνάμεις και κατά συνέπεια η εικόνα παρέμεινε ίδια. Στη... ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι οι Ολλανδοί δεν κατάφεραν ο,τι με την Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά. Αυτή τη φορά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Ρομέρο, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι (του Ντε Φλάαρ και του Σνάιντερ) και επί της ουσίας έστειλε την ομάδα του στο μεγάλο τελικό. 

Οι Γερμανοί με κεκτημένη ταχύτητα, ύστερα από το 7-1 με την Βραζιλία και οι Αργεντίνοι με ανεβασμένη την ψυχολογία διεκδικούν το τρόπαιο. Αναμένεται να δούμε μεγάλη "μάχη" στο Μαρακανά. Από τη μία μεριά, τα "πάντσερ" διαθέτουν σπουδαίους παίκτες στο ρόστερ της και από την άλλη μεριά, ο Μέσι, ως ο κορυφαίος στο κόσμο αυτή τη στιγμή, θα προσπαθήσει να γράψει την δική του ιστορία. Μπορεί η Γερμανία να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά το παιχνίδι είναι πολύ μοιρασμένο, 50 -50. 

Μία ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό, η Ολλανδία και η οικοδέσποινα Βραζιλία θα κοντραριστούν στον μικρό τελικό.