Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού (preview)

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού, με στόχο τη πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, που θα της δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους "16", αν συνδυαστεί με "γκέλα" της Ιαπωνίας στο άλλο ματς του ομίλου. Νίκη φυσικά θα επιδιώξει και η παρέα του Ντρογμπά, έτσι ώστε να είναι αυτή που μαζί με την Κολομβία θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Η Ελλάδα διεκδικεί την πρόκριση, χωρίς έως τώρα να έχει πετύχει γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Τώρα, όμως, θα πρέπει να τολμήσει να βγει μπροστά, διαφορετικά ξέρει πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Στον αντίποδα, οι Ιβοριανοί δείχνουν περισσότερη ευκολία στο γκολ και γι'αυτό η ελληνική άμυνα θα πρέπει να δείξει την ίδια και περισσότερη προσήλωση. Υπό προυποθέσεις και η ισοπαλία ευνοεί την αφρικάνικη ομάδα. 

Την προηγούμενη αγωνιστική, η Ελλάδα κόλλησε στο μηδέν με την Ιαπωνία, δείχνοντας μία πιο βελτιωμένη εικόνα στο παιχνίδι. Η Ακτή δεν ήταν καλύτερη από την Κολομβία και δίκαια ηττήθηκε με 2-1. 

Στα αγωνιστικά νέα, ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει με αλλαγές την βασική ενδεκάδα. Την θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη αναμένεται να πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης. Στην επίθεση, αναμένεται να δούμε τριάδα με Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο στα άκρα και Σαμαρά στη κορυφή. 

Η Ελλάδα ξέρει να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις. Όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, βγάζει χαρακτήρα και ψυχή. Αυτό περιμένουμε και στο σημερινό "τελικό".