Το Μουντιάλ των κουρασμένων...


Το φετινό Μουντιάλ παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, ενώ έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Σε ορισμένους αγώνες βλέπουμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με πλούσιο θέαμα. Έχουν επιτευχθεί πολλά γκολ και περισσότερα σε σχέση με άλλες τελικές φάσεις της διοργάνωσης. 


Άλλο ένα όμως στοιχείο από το οποίο προκύπτει ενδιαφέρον είναι το ότι εμφανίζεται απρόβλεπτο, ενώ "κρύβει" αρκετές εκπλήξεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αποκλεισμός της Ισπανίας από την φάση των ομίλων, ύστερα από δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Φαίνεται πως το σερί επιτυχιών έλαβε τέλος για τους Ισπανούς, ύστερα από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις τροπαίων (2 Ευρωπαικά και 1 Παγκόσμιο). Αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως αυτή της Κόστα Ρίκα, ο αποκλεισμός της Αγγλίας, ωστόσο δεν χρειάζεται να τις απαριθμήσουμε. 

Που οφείλεται όμως η αποτυχία των Ισπανών και κάποια "στραβοπατήματα" των θεωρητικά πιο δυνατών ομάδων ; Νομίζω πως ξεκάθαρα οφείλεται στη κούραση των παικτών. Οι ποδοσφαιριστές, ιδίως των μεγάλων ομάδων που αγωνίζονταν  έως το τέλος της σεζόν, έχουν χάσει δυνάμεις, κάτι απόλυτα λογικό. Οι δυνάμεις έχουν λιγοστέψει για τα καλά, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μην αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό. Η κούραση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, οι οποίο να "κοστίσουν" καριέρες. Ο Ριμπερί και ο Ρόις, λόγω των τραυματισμών τους, έχασαν το Μουντιάλ και είναι άγνωστο το αν θα επηρεάσουν τους ίδιους τη νέα σεζόν ή και το υπόλοιπο της καριέρας τους. Τα ρεπορτάζ πριν κάποιες μέρες ανέφεραν πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και αν δεν ξεκουραστεί για τους επόμενους δύο μήνες, βάζει σε μεγάλο ρίσκο την καριέρα του. Ωστόσο ο Πορτογάλος αγωνίστηκε τόσο απέναντι στη Γερμανία όσο και απέναντι στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις. 

Πιστεύω πως το Μουντιάλ της Βραζιλίας, είναι το Μουντιάλ των κουρασμένων... Οι παίκτες εξουθενωμένοι από μία "κοπιαστική" χρονιά, καλούνται να βρουν δυνάμεις και να προσφέρουν με την φανέλα της Εθνικής τους ομάδας. Ίσως, στα μέσα της διοργάνωσης ακολουθήσουν κι άλλοι τραυματισμοί. Παρόλα αυτά όμως βλέπουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, απρόβλεπτο και με αρκετά φαβορί για την κατάκτηση.