Header Ads

(VIDEO) ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Απών ο κ.Χριστόπουλος στα αιτήματα των εργαζομένων - Παρών στις κυβερνητικές επιταγέςΣημεία από την πρώτη συνέντευξη Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου της δημοτικής παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», Κώστα Κριετσιώτη:Επειδή προκληθήκαμε δύο φορές στα ντιμπέιτ αυτής τις εβδομάδας από τον κ. Κώστα Χριστόπουλο, σχετικά με τις παρουσίες του –ή καλύτερα τις απουσίες του– από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εμείς απαντάμε με στοιχεία.Ο κύριος Χριστόπουλος αποκάλεσε ψεύτη τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» του ανέφερε ότι απουσίαζε συστηματικά από τις σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο σε κρίσιμα ζητήματα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης.Τα στοιχεία όμως, που αποδεικνύουν το ποιος ψεύδεται, είναι αμείλικτα.Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, που τεκμηριώνουν τα λεγόμενα του Δημάρχου. Ο κ. Χριστόπουλος ήταν ΑΠΩΝ σε κρίσιμες συνεδριάσεις –και τις μετέπειτα αποφάσεις– που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις οποίες αντιδρούσε στα κυβερνητικά σχέδια που έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο.·        Συγκεκριμένα, ήταν ΑΠΩΝ από την ψηφοφορία από τέσσερις αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τη διαθεσιμότητα των Δημοτικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα: στις 16 Νοεμβρίου 2012 με αριθμό απόφασης 706, στις 8 Δεκεμβρίου 2012 με αριθμό απόφασης 708, στις 13 Δεκεμβρίου 2012 με αριθμό απόφασης 710 και στις 16 Ιανουαρίου 2013 με αριθμό απόφασης 3.

·        Επίσης, ήταν ΑΠΩΝ κατά την ψηφοφορία, με την οποία ο Δήμος Πατρέων αντέδρασε στην απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων, στις 9 Οκτωβρίου 2013 με αριθμό απόφασης 521.

·        Ήταν ΑΠΩΝ από δύο συνεδριάσεις στις οποίες συζητήθηκε η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, κάτι που έφερε τα πάνω κάτω στο σχεδιασμό των δημοτικών υπηρεσιών, στις 9 Οκτωβρίου 2013 με αριθμό απόφασης 522 και στις 9 Οκτωβρίου 2013 με αριθμό απόφασης 524.Εκτός όμως από θέματα που αφορούσαν τους εργαζόμενους του Δήμου, ο κ. Χριστόπουλος απουσίαζε από βασικές ψηφοφορίες, στις οποίες συζητήθηκαν οι αλλαγές στα εργασιακά που επήλθαν σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, έπειτα από κυβερνητικές επιλογές.·        25 Σεπτεμβρίου 2013: το Δημοτικό Συμβούλιο αντέδρασε στην απομάκρυνση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Χριστόπουλος ήταν ΑΠΩΝ.

·        12 Ιουνίου 2013: το Δημοτικό Συμβούλιο αντέδρασε στο φασιστικό «μαύρο», με το οποίο έπεσαν τίτλοι τέλους στην ΕΡΤ, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Ο κ. Κώστας Χριστόπουλος ήταν ΑΠΩΝ.

·        15 Μαΐου 2013: το Δημοτικό Συμβούλιο αντέδρασε στην επιστράτευση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Ο κ. Κώστας Χριστόπουλος ήταν ΑΠΩΝ.Όποτε οι εργαζόμενοι της Πάτρας χρειάστηκαν συμπαράσταση, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Γιάννης Δημαράς ήταν εκεί, όμως ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Χριστόπουλος ήταν ΑΠΩΝ.Επιπλέον, έλαμψε διά της απουσίας του από το συλλαλητήριο που αποφάσισε και διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, ενάντια στο «χαράτσι» που πληρώνουν συμπολίτες μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, την 1η Δεκεμβρίου του 2011.Ο κ. Χριστόπουλος ήταν επίσης ΑΠΩΝ και κατά την επίσκεψη που έγινε από εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου στο Υπουργείο Παιδείας στις 4 Απριλίου του 2013, κίνηση με την οποία το Σώμα εξέφρασε την αντίδρασή του στο σχέδιο «Αθηνά» που προέβλεπε αλλαγές στην έδρα του ΑΤΕΙ Πάτρας.Από τις απουσίες όμως, του κ. Χριστόπουλου βγαίνουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα.

Οι συστηματικές απουσίες του σε κρίσιμα θέματα όπου το Δημοτικό Συμβούλιο αντιδρούσε στις κυβερνητικές επιλογές, καταδεικνύουν ποιος είναι τελικά ο βασικός συμπαραστάτης της Κυβέρνησης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθώντας μάλιστα συστηματικά να το αποκρύψει επιμελώς, απουσιάζοντας από συγκεκριμένες ψηφοφορίες.Τώρα και με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του φαίνεται πλέον απροκάλυπτα, ποιος είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης.   ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΥΑΠΩΝ ήταν ο κ. Κώστας Χριστόπουλος και από τις αποφάσεις που αφορούσαν την λειτουργία του Δήμου και την καθημερινότητα της πόλης.Ο κ. Κώστας Χριστόπουλος απουσίαζε όλα αυτά τα χρόνια σε ποσοστό που έφτασε το 85% από το σημαντικότερο μετά το Δημοτικό Συμβούλιο όργανο του Δήμου Πατρέων, την Οικονομική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, σε 132 συνεδριάσεις που έχουν γίνει από την 1 Ιανουαρίου 2011 έως σήμερα, ο κ. Χριστόπουλος ήταν ΑΠΩΝ στις 112. Σας παραθέτουμε τα στοιχεία ανά έτος:·        Το 2011 από τις 37 συνεδριάσεις ήταν ΑΠΩΝ στις 25, δηλαδή ποσοστό απουσίας 68%.

·        Το 2012 από τις 39 συνεδριάσεις ήταν ΑΠΩΝ στις 34, δηλαδή ποσοστό απουσίας 87%.

·        Το 2013 από τις 49 συνεδριάσεις ήταν ΑΠΩΝ στις 46, δηλαδή ποσοστό απουσίας 94%.

·        Τους πρώτους μήνες του 2014 η επιτροπή συνεδρίασε 7 φορές, με τον κύριο Χριστόπουλο να είναι ΑΠΩΝ από όλες.Τα παραπάνω στοιχεία που παραθέσαμε είναι επίσημα και τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτά πολύ συγκεκριμένα.Το βασικότερο, όμως, που θα πρέπει να σκεφτούν οι πολίτες πριν επιλέξουν τον επόμενο Δήμαρχο Πατρέων είναι το εξής:Ποιος είναι αυτός που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πόλη και τους δημότες με την καθημερινή παρουσία του στα προβλήματα και ποιος είναι αυτός που έλαμψε δια της απουσίας του, τα 3,5 χρόνια της θητείας μας.

VIDEO ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ: