Header Ads

Σκέψεις για επαναλειτουργία της ΕΡΤ (;)

Γράφει ο Κ.Π.

Αγαπητό Fimotro,
Μεγάλες αντιδράσεις και κλυδωνισμούς προκαλούν στους κόλπους της συγκυβέρνησης η συνεχιζόμενη αναταραχή, στον υπό αναδιοργάνωση δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και η καθυστέρηση...
λειτουργίας του. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαν «εκπονήσει» οι φωστήρες του Μαξίμου, με τις ευλογίες του Βενιζέλου, θα έπρεπε η ΝΕΡΙΤ  να βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, και να εκπέμπει δοκιμαστικό πρόγραμμα. Αντ΄αυτού όλα είναι τον αέρα και τίποτα δεν προδικάζει τη σύντομη λειτουργία της. Το αντίθετο μάλιστα(!).

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων για προσλήψεις, δημιούργησε περισσότερα προβλήματα, από το να λύσει, με πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΔΤ και υποψηφίους για τη ΝΕΡΙΤ, με τα 615 άτομα προσωπικό.

Μιλώντας με πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στο Μαξίμου, αλλά και βουλευτές της ΝΔ που ψήφησαν το «λουκέτο» της ΕΡΤ, εξέφρασαν τους φόβους τους, για το πείραμα που επιχειρήθηκε και δήλωσαν μετανοιωμένοι για την εξέλιξη, σε έναν φορέα, που αφορά τον πολιτισμό την ενημέρωση την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Άφησαν να εννοηθεί με σαφήνεια, ότι το κλείσιμο ήταν λάθος, μέσα από μια βεβιασμένη απόφαση, και πρέπει να επανεκτιμηθεί η κατάσταση από μηδενική βάση. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα ήταν μια σωστή απόφαση με τη συναίνεση όλων των κομμάτων. Όλα λοιπόν είναι στο τραπέζι και όχι ουτοπία. Οι ενδιαφερόμενοι, μαθαίνουν πάντα τελευταίοι τα γεγονότα και τις αποφάσεις. Θυμηθείτε το μαύρο της ΕΡΤ. Εβδομάδες πριν ήταν γνωστό, αλλά όλοι πίστευαν ότι είναι... ανέκδοτο. Από μια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου όλα είναι πιθανά, και ας εμμένει στην  υποβάθμιση της ΕΡΤ, προς Όφελος των ιδιωτικών καναλιών, μετατρέποντας τον δημόσιο φορέα σε ένα περιθωριακό κανάλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δεσμευτεί ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει, με βάση την ημέρα του «μαύρου» και στη συνέχεια θα εκπονηθεί ο νέος φορέας, ως νέα ΕΡΤ, με το ίδιο λογότυπο, όπως μου είχε αποκαλύψει κορυφαίο στέλεχος την προηγούμενη εβδομάδα!

Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο που επικρατεί, τα προβλήματα μεγαλώνουν, έν όψη των ευρωεκλογών, που είναι αδύνατον να γίνουν οι καλύψεις των κομμάτων από το «εξωμήτριο» ΔΤ-ΝΕΡΙΤ. Έτσι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει στον ιδιωτικό τομέα επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ανθρώπων που χειρίζονται τα θέματα της ΕΡΤ, το κόστος του κλεισίματος, παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση, θα στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από 500 εκατ. Αν σε αυτά υπολογιστούν τα διάφορα ποσά που οφείλονται σε τρίτους, μαζί με τα εκατοντάδες δικαστήρια των εργαζομένων δεν αποκλείεται και να τα υπερβούν. Φόβο όμως προκαλεί και η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ.

Την πολιτική αυτή διαστροφή, του κλεισίματος, έρχεται να επιβαρύνει και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων της ΝΕΡΙΤ, με τη φωτογραφική συνέντευξη που επινόησαν οι συντάκτες για τις προσλήψεις, δίνοντας 1000 μόρια. Αυτό σημαίνει, ότι οι επιλογές θα γίνουν με σημαδεμένη τράπουλα. Αν δηλαδή από την επιτροπή πάρεις 1000 μόρια, δεν χρειάζεται να έχεις τίτλους σπουδών η άλλα προσόντα.  Βέβαια, αν γινόταν από μια ανεξάρτητη αρχή, κανένας δεν θα είχε αντίρρηση. Εδώ όμως Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει!!!

Όπως ακούγεται, στην  επιτροπή θα είναι και 3 μέλη του ΔΣ, που θα έχουν το πάνω χέρι και θα βαθμολογήσουν τους ενδιαφερόμενους. Αν πράγματι είναι έτσι, και τα πρόσωπα είναι: Αικατερίνη Ευαγγελάκου, Θεόδωρος Καρούνος, και Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος καλό θα είναι, δίπλα από κάθε μέλος να υπάρχει και ένας ψυχίατρος να κρατάει πρακτικά(!!!).

Παρά την προκήρυξη, εργαζόμενοι στη ΔΤ, που προέρχονται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνωστίζονται στα γραφεία των κομμάτων και πολιτικούς, εκφράζοντας δυσαρέσκεια και απογοήτευση. Μιλούν για εμπαιγμό και εξαπάτηση, ενώ οργανώνονται για αγώνες, αφού βλέπουν ότι είναι αδύνατον να βρίσκονται μέσα στους 615. Δουλειές με φούντες δηλαδή...

Γεια σου αθάνατε Παντελή Καψή. Και μην ξεχάσεις, το Μάρτη που θα φύγεις όπως είπες (στρίβειν δια του αρραβώνος όπως έλεγε και ο φίλο σου ο Βενιζέλος) να επισκεφθείς το ραδιομέγαρο και το άγαλμα που θα σου έχουν στήσει οι εργαζόμενοι. Είναι μια προσφορά Σαμαρά-Βενιζέλου. Θα παραβρίσκονται και αυτοί στα αποκαλυπτήρια. Θα έχει πολύ πλάκα(..). Τη μπάντα της μουσικής, επειδή δεν θα έχουν προσληφθεί οι 70 μουσικοί της ορχήστρας, θα την αναλάβουν τα μέλη του ΕΣ και ΔΣ. Και τα δυο συμβούλια έχουν αρχιμουσικούς. Τι στο διάβολο, τζάμπα τους πληρώνουμε;

Πηγή: fimotro.blogspot.gr